Garmin herstelt zich van ransomware-aanval

Dit artikel delen:

De door ransomware getroffen elektronicafabrikant Garmin verwacht binnenkort zijn normale operaties te kunnen hervatten. De systemen die zijn aangevallen, worden weer hersteld.

Garmin gaf gisteren eindelijk toe het slachtoffer te zijn geworden van een ransomware-aanval. Als gevolg daarvan werden verschillende onlinediensten getroffen waaronder de website, klantondersteuning, klantapplicaties en bedrijfscommunicatie. Daarnaast kwamen interne productiesystemen stil te liggen. Ook flyGarmin, een navigatiedienst voor piloten, ondervond hinder. Volgens Garmin zijn er geen aanwijzingen dat data van klanten zijn gestolen of verloren gegaan, inclusief betalingsinformatie van Garmin Pay.

Garmin beschikt inmiddels over software voor het ontsleutelen van data. Niet bekend is of de gadgetmaker daarvoor losgeld heeft betaald. Evenmin is het Amerikaanse bedrijf scheutig met informatie over de oorzaak van de besmetting en het type ransomware. Volgens onbevestigde berichten is de aanval uitgevoerd met WastedLocker, maar Garmin gaat daar niet nader op in. Ook laat men in het midden hoe de decryptiesleutel is verkregen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-28T13:17:00.000Z Alfred Monterie