Consortium bouwt contactloze toegangscontrole

Dit artikel delen:
slot

Het Amerikaanse HID, het Duitse Giesecke+Devrient en het Canadese Nymi hebben samen een wearable ontwikkeld die draadloze toegangscontrole tot gebouwen mogelijk moet maken, zonder enige interactie van de gebruiker. Het trio noemt bijvoorbeeld clean rooms voor chipproductie als een mogelijke use case.

Werknemers kunnen zich met de armband contactloos identificeren voor ze toegang krijgen tot bijvoorbeeld clean rooms in de farmaceutische industrie of halfgeleiderproductie. Op die manier hoeven ze geen enkel oppervlak aan te raken om binnen te kunnen. Het authenticatiemechanisme is ontwikkeld door G+D, de toegangscontrole wordt uitgevoerd met technologie van HID Global. De polsband zelf wordt door Nymi geleverd.

Op het apparaatje worden de gevoelige authenticatiedata van de medewerkers veilig opgeslagen in een ‘secure element’ van G+D. Een chip van slechts enkele millimeters groot die de cryptografie verzorgt en die aangestuurd wordt door beveiligde software. Met het secure element kunnen wearables voorzien worden van extra functionaliteiten zoals toegangscontrole tot gebouwen en parkeergarages. Het maakt ook uitbreidingen mogelijk voor al bestaande slimme horloges, horlogebanden, ringen en andere apparaten.

G+D Mobile Security is wereldwijd actief op het gebied van mobiele beveiligingstechnologie en heeft zijn hoofdkantoor in München, Duitsland. Het bedrijf maakt deel uit van de Giesecke+Devrient groep. G+D Mobile Security heeft 5.300 medewerkers in dienst en behaalde in het boekjaar 2019 een omzet van 877 miljoen euro.

HID Global is een Amerikaanse fabrikant van beveiligde identiteitsproducten. Het is een onafhankelijk merk van het Zweedse Assa Abloy, een Zweeds conglomeraat voor deuren en toegangscontrole. Het bedrijf heeft zo’n 3.000 mensen in dienst.

Het Canadese Nymi bouwt wearables voor professionele omgevingen en is een spinoff van de Universiteit van Toronto.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-20T15:16:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.