Thales en Senetas brengen quantumbestendige encryptie

Dit artikel delen:

Het Franse concern Thales en de van oorsprong Australische securityspecialist Senetas lanceren een netwerkbeveiligingsplatform. Die is zelfs bestand tegen toekomstige quantumaanvallen, beloven de twee partijen.

Als quantum computing ooit doorbreekt, zullen ook securitybedrijven een probleem krijgen. Door de enorme rekenkracht van quantumcomputers is zelfs de meest geavanceerde encryptie van vandaag in een mum van tijd te kraken. 

De verwachting is dat binnen vijf tot tien jaar een praktisch werkende quantumcomputer ontwikkeld is. Daarom wordt nu al gewerkt aan standaarden voor beveiligingseisen om gegevens in een quantumwereld te beschermen.

De oplossing van Thales en Senetas ondersteunt de nieuwe standaarden van het European Telecommunication Standards Institute over de manier waarop quantumsleutels worden gemaakt, beschermd en gedistribueerd.

‘Door zowel conventionele als quantumbestendige encryptie te combineren in één platform, zijn organisaties verzekerd van langdurige gegevensbescherming in een post-quantumwereld’, zegt Andrew Wilson, ceo van Senetas. Hackers die versleutelde gegevens verzamelen, lopen vast wanneer ze encryptie proberen te kraken met supercomputerkracht. De invoering van de nieuwe standaarden beschermt namelijk alle belangrijke gegevens.

‘Nu quantum computing realiteit wordt, moeten organisaties een nieuwe beveiligingsstrategie ontwikkelen en snel quantum-encryptie implementeren', vervolgt Wilson. Volgens hem betreft het hier het eerste high-speed-netwerkencryptieplatform op de markt dat quantumbestendige encryptie biedt met de huidige encryptietechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-06T09:51:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.