New Yorkers investeren 130 miljoen in Lansweeper

Dit artikel delen:

Het New Yorkse kapitaalfonds Insight Partners heeft voor 130 miljoen euro aandelen gekocht van Lansweeper. Het Oost-Vlaamse bedrijf rekent naast het geld vooral op de ervaring en het netwerk van de Amerikanen. Dat schrijft De Tijd

Lansweeper bouwt tools om it-omgevingen van organisaties in kaart te brengen. Het verzamelt daarvoor detailinformatie over hardware, software, en gebruikers binnen hun netwerk. Op die manier zijn verouderde apparaten te detecteren en de veiligheidsrisico’s in te perken. Het platform controleert momenteel zo’n tachtig miljoen apparaten van bedrijven Mercedes, Nestlé, Maersk en Michelin. Ook banken, overheden, universiteiten en ngo’s maken er gebruik van.

Insight Partners is geen onbekende in de it-industrie. Eerder investeerde het in bedrijven als Workato, DocuSign en het Gentse Showpad. Alles in totaal beslaat de portefeuille meer dan dertig miljard dollar. Het fonds heeft ook ervaring met cloudbedrijven en dat is de richting die Lansweeper wil inslaan, van traditionele software naar saas.

Dovesco, het fonds dat Lansweeper in 2018 in handen kreeg, blijft de grootste aandeelhouder. Voor Lansweeper zelf was vooral de ervaring en het netwerk van Insight Parters belangrijk, meer nog dan het kapitaal.

Bij Lansweeper werken nu ruim 150 mensen. De omzet gaat dit jaar naar 45 miljoen euro. In oktober vorig jaar lijfde Lansweeper het Italiaanse Fing in, een app voor het scannen van netwerken en het herkennen van apparaten. Fing is complementair met Lansweeper omdat het een mobiele app is en omdat het gebruikmaakt van ai.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-02T09:43:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.