Check Point neemt e-mail-beveiliger Avanan over

Dit artikel delen:
Partners handen

Securityspecialist Check Point heeft de cloud-e-mail-beveiliger Avanan overgenomen. De technologie van het Israëlische bedrijf zal geïntegreerd geïntegreerd worden in Check Point Infinity.

Avanan, opgericht in 2015, bouwt tools die specifiek ontworpen en gebouwd zijn voor cloud-e-mailomgevingen. Ze beschermen gebruikers tegen schadelijke bestanden, valse url's en phishing, zowel via e-mail, samenwerkingsplatformen, internet, netwerk en endpoint. 

Dat Check Point interesse had in Avanan, hoeft niet te verbazen. Het bedrijf citeert onderzoek van Kratikal waaruit blijkt dat 95 procent van de cyberaanvallen op bedrijfsnetwerken veroorzaakt wordt door succesvolle ‘spear phishing’. Het aantal phishing-aanvallen verdubbelde in 2020, waarbij elke Microsoft Office 365-gebruiker ter wereld minstens een keer werd aangevallen. Door de overstap naar werken op afstand nam daarnaast de adoptie van clouddiensten en samenwerkingsplatformen (zoals Slack en OneDrive) toe, waardoor de blootstelling aan cyberaanvallen nog groter wordt.

‘Door Avanan te integreren in Check Point Infinity, kunnen organisaties legacy-oplossingen moderniseren met e-mailbeveiliging as-a-service en daarmee cloud-e-mail- en samenwerkingsplatformen beschermen tegen de meest geavanceerde aanvallen’, zegt Dorit Dor, chief product officer van Check Point. ‘We gebruiken de Avanan-technologie al drie jaar als oem.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-01T16:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.