F5 richt zich nadrukkelijker op open source

Dit artikel delen:
Open source

De Amerikaanse netwerk- en cloudbeveiliger F5 Networks gaat zich meer richten op opensource-technologieën. Om de oplevering van apps te versnellen, gaat F5 open source versies introduceren van beheeroplossingen en een reference-architectuur, zal het een actieve rol spelen in het Kubernetes Ingress-project en sluit het zich aan bij de Gateway API-community.

F5 deed de aankondigingen op zijn Sprint 2.0-evenement. Vooreerst is F5 van plan om samen te werken met de community op GitHub voor het bouwen van nieuwe open-sourceprojecten, inclusief issue tracking, release notes en documentatie. F5 zal ook gratis en opensource Nginx control-plane-technologieën aanbieden en introduceert nieuwe mogelijkheden voor de management-plane en workflow-mogelijkheden. 

Ten slotte komen er commerciële versies van alle open source Nginx-producten. Deze komen beschikbaar met extra mogelijkheden rond security, governance, monitoring en management. F5 zegt duidelijk te zullen definiëren wat er in opensource en wat er in het commerciële aanbod zit, zodat klanten kunnen kiezen wat het beste bij hen past.

Daarnaast treedt F5 nu ook officieel toe tot de Kubernetes-community en neemt het actief deel aan het Kubernetes Ingress-project dat is opgericht door Alejandro de Brito Fontes. Het bedrijf zal specifiek middelen inbrengen en het project formeel adopteren binnen de organisatie.

F5 stapt ook in de Gateway API-community en wil helpen om de standaard te laten evolueren. Het bedrijf wil een eigen gateway controller op basis van Nginx implementeren om ervoor te zorgen dat Nginx en Kubernetes ook in de toekomst nauw op elkaar blijven aansluiten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-02T13:48:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.