Sweepatic haalt investering van 2,8 miljoen binnen

Dit artikel delen:

De Belgische beveiligingsspecialist Sweepatic krijgt een investering van 2,8 miljoen euro van het Nederlandse Tiin Capital’s Dutch Security Techfund, het Duitse Ecapital en Participatiemaatschappij Vlaanderen. Het bedrijf gaat de fondsen gebruiken om zijn Europese groei aan te zwengelen.

Met het External Attack Surface Management (EASM)-platform van Sweepatic krijgen organisaties een overzicht van hun online-assets en de daarbij behorende risico’s (waarvan zij zich vaak niet bewust zijn). Op deze manier helpt Sweepatic hen op een proactieve manier te verdedigen tegen cyberaanvallen. In het klantenbestand van het Leuvense bedrijf bevinden zich ondernemingen als Lineas, Reynaers Aluminium, CFE, Sibelga en Ziekenhuis Netwerk Antwerpen. 

Sweepatic, in 2016 opgericht door Stijn vande Casteele, ontving dit jaar van de European Cybersecurity Organisation (ECSO) het Cybersecurity Made in Europe-label. De erkenning onderstreept de Europese identiteit van een bedrijf en is te zien als een bewijs van betrouwbaarheid voor de oplossingen die Europese it-securitybedrijven bieden.

Buiten Europa heeft Sweepatic voet aan de grond gekregen door bij de RSA Conferentie in de VS twee Global Infosec Awards in de wacht te slepen. Eén voor innovatie in Attack Surface Management en daarnaastsde publiekskeuze in Digital Footprint Security. Ook wordt het bedrijf door Gartner erkend als een EASM Emerging Technologies Vendor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-20T11:49:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.