Proximus overweegt beursgang Telesign

Dit artikel delen:

Proximus bekijkt de mogelijkheid om zijn dochter Telesign naar de beurs te brengen. Dat bevestigt het bedrijf nadat de krant De Tijd dit gisteren wereldkundig had gemaakt.

Proximus lijfde Telesign in 2017 in en betaalde 230 miljoen euro voor de Amerikaanse specialist in digitale identiteits- en authenticatietechnologie. Het bedrijf werd ondergebracht bij BICS, de internationale carrierdochter van Proximus, en deed het de afgelopen jaren zeer goed. In het derde kwartaal van dit jaar draaide Telesign een omzet van zo’n 87 miljoen euro, bijna een kwart meer dan vorig jaar.  

Proximus bekijkt nu of het Telesign naar de beurs kan brengen via een bijzondere constructie. Daarbij zou de onderneming fuseren met een bedrijf dat zelf geen activiteiten uitvoert en enkel opgericht is om kapitaal te verzamelen via een beursgang. De operatie zit nog in een vroeg stadium en nog lang niet definitief zijn, aldus Proximus.

Het Amerikaanse beurshuis Jefferies noemt Telesign alvast ‘een kleine dochter met hoge groei’ en raamt de waarde op 670 miljoen euro. Beleggers zien de beursgang van Telesign blijkbaar zitten: het Proximus-aandeel steeg na het bekendmaken met meer dan zes procent. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-01T10:31:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.