Juniper neemt netwerkbeveiliger WiteSand over

Netwerkspecialist Juniper heeft de Amerikaanse startup WiteSand overgenomen. Die is gespecialiseerd in nac-tools, waarmee is te bepalen welke apparaten veilig mogen inloggen op een netwerk. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Network access control (nac) speelt een belangrijke rol in netwerkbeveiliging maar steunde tot nog toe vooral op on-premise-hardware die vaak complex was om uit te rollen en te gebruiken en zich lastig liet opschalen. WiteSand loste dat probleem op door nac-tools in de cloud te bouwen. WiteSand monitort verkeer op het netwerk en kijkt na welke apparaten verbinding maken en welke apparaten zich aanmelden. Juniper wil de technologie gaan integreren in Mist, zijn cloudgebaseerd platform voor netwerkbeheer. Mist werd in 2019 door Juniper overgenomen. 

WiteSand heeft zijn hoofdkwartier in San José, Californië en werd opgericht door serial entrepreneur en voormalig Cisco-directeur Praveen Jain. Hij richtte eerder Andiamo Systems, Nuova Systems en Insieme Networks op, die alle door Cisco werden overgenomen en Pensando, een edge computing-specialist. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-16T10:51:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.