TCS schroeft cloudbescherming op met eigen suite

Dit artikel delen:
security

Tata Consultancy Services (TCS) lanceert een Cyber Defense Suite, een set modulaire cyberbeveiligingsdiensten aangeboden op één platform. Het Indiase it-concern speelt hiermee in op de versnelling van cloud-computing-bedrijfsmodellen en fors gestegen cyberaanvallen in de afgelopen twee jaar. Het platform beschermt tegen cyberaanvallen en reageert proactief op potentiële risico's.

De Cyber Defense Suite is een aanvulling op het bestaande portfolio van cyberbeveiligingsdiensten van TCS. Het concern zegt ruim tienduizend cyberspecialisten in huis te hebben en, verspreid over de wereld, meer dan tien security operation centers (soc's) in bedrijf te hebben die het netwerkverkeer in de gaten houden.

Met de nieuwe suite biedt TCS klanten één platform voor ict-bedrijfsbeveiliging. Het omvat al zijn standalone-diensten die de afgelopen twee jaar zijn gelanceerd, zoals detectie- en incidentrespons, digitaal identiteits- en toegangsbeheer en beveiliging van multi-cloudomgevingen. De suite is schaalbaar en in hoge mate geautomatiseerd.

TCS haalt veel opdrachten binnen om klanten over te zetten naar de cloud. Daarbij speelt de beveiliging ervan een steeds groter wordende rol. Ook cloud-omgevingen zijn vatbaar voor cyberaanvallen, zoals Randstad merkte. Het uitzendconcern migreerde met hulp van TCS in 2019 naar de publieke cloud van Amazon. Het meldde eind 2020 dat hackers toegang hadden weten te krijgen tot de wereldwijde it-omgeving van het bedrijf.

Tegen de Engelse site Techregister vertelde TCS dat de nieuwe suite ook is opgezet vanwege de explosie aan cyberbeveiligingsdeals die het concern de afgelopen twaalf maanden sloot: bijna drie keer zoveel als het jaar ervoor. De it-dienstverlener wil hiervoor de komende tijd nog eens zo'n drieduizend cybersecurityprofessionals aantrekken.

TCS Nederland: dertig jaar

Lees het interview met directeur Josua Devasia: TCS is allang geen 'best bewaard geheim' meer

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-03T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.