MIVB deelt data met app-bouwers

Big data

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB gaat realtime gegevens delen met app-ontwikkelaars en reizigers. Het bedrijf richt daarvoor een speciale portaalsite in.

Met de data die de MIVB beschikbaar stelt kunnen software-ontwikkelaars nieuwe apps bouwen, zegt de maatschappij. De gegevens die gratis te verkrijgen zijn op de portaalsite zijn dezelfde als die gebruikt worden voor de mobiele app van de MIVB, op de wachttijdaanduiders en op de website. Het gaat om onder meer geplande dienstregelingen, real time wachttijden, lijnen en haltes.

De MIVB hoopt dat appbouwers toepassingen zullen maken die verder gaan dan enkel openbaar vervoer. ‘We kunnen we ons een app inbeelden die de positie van de bus in reële tijd integreert in de programmatie van het verwarmingssysteem van een reiziger thuis’, geeft Sébastien Goffin, digital project advisor binnen de marketingafdeling van de MIVB, als voorbeeld. ‘Zodat deze app de nodige tijd berekent om de woning op te warmen en de verwarming tijdig opspringt wanneer hij thuiskomt in een omgeving met de gewenste temperatuur.’

De nieuwe portaalsite van de mivb bevindt zich op http://opendata.stib-mivb.be

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-07T11:37:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.