Ipex komt met aangetekende elektronische zending

e-mail

Het Waalse Ipex, met hoofdzetel in Saintes, introduceert vandaag de aangetekende elektronische zending. Die heeft dezelfde juridische waarde als een papieren aangetekende zending, maar is naar eigen zeggen goedkoper.

Bedrijven, organisaties en overheidsdiensten kunnen vanaf vandaag aangetekende zendingen elektronisch versturen via software van het bedrijf Ipex. Dat schrijft De Tijd. De dienst heeft dezelfde juridische waarde, maar biedt volgens Ipex vooral een sterkere rechtsgeldigheid dan de papieren aangetekende zending. Het bedrijf garandeert de authenticiteit inhoud van de boodschap en biedt systematisch een ontvangstbewijs aan.

Ipex werkt via een plug-in voor Outlook of een XML-oplossing voor grotere volumes. Dit maakt het mogelijk om zendingen op te volgen en, bij betwistingen, ontvangstbewijzen te kunnen voorleggen. Ipex rekent voor zijn diensten tussen de 0,23 en 0,697 euro per verzending aan. Dat is goedkoper dan een papieren aangetekende zending. De achterliggende technologie werd in Nederland ontwikkeld, door Aangetekend BV. Ipex heeft een partnership met hen opgezet om hun product in ons land te verdelen.

Tot voor kort was het in België niet toegestaan om aangetekende zendingen elektronisch te versturen. Vanaf 1 juli vorig jaar kan dit wel, sinds die datum is er een EU-verordening van kracht die dit mogelijk maakt.

Ipex nam vorig jaar de drukkerij over van NRB, de it-dochter van Ethias-bank. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Hun oplossing is pas rechtsgeldig als ze beschikken over de status van gekwalificeerde dienstverlener. Deze wordt enkel uitgegeven door de FOD economie na een grondige audit op basis van de Eidasverodering.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-10T11:19:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.