Blackberry beveiligt slimme auto’s in smart cities

Stad smart city

Blackberry heeft een nieuw beveiligingssysteem ontwikkeld voor smart cities en de bijhorende voertuiginfrastructuur. Het zogeheten Security Credential Management System (SCMS)-dienst is gratis beschikbaar voor autofabrikanten en overheden die deelnemen aan smart city-proefprojecten.

Deze SCMS-dienst biedt naar eigen zeggen een veilige en betrouwbare manier van informatie-uitwisseling tussen voertuigen en infrastructuur, zoals stoplichten, met behulp van digitale certificaten. SCMS is gebaseerd op de BlackBerry Certicom-technologie en zorgt voor een veilige en betrouwbaar gehoste public key infrastructure (pki). Deze kan certificaten beheren namens een organisatie of voor een volledig ecosysteem.

De dienst is ontwikkeld om nationaal en internationaal ingezet te worden door fabrikanten en overheidsinstellingen. Zij krijgen toegang tot een kant-en-klare cloud-dienst voor de uitgifte van voertuig-naar-infrastructuur (V2X) certificaten en lifecycle-management. Blackberry kan ook hybride SCMS-oplossingen ondersteunen die geoptimaliseerd zijn voor de productie van grote aantallen voertuigen.

Het eerste project waarin de SCMS-dienst wordt gebruikt loopt in samenwerking met Invest Ottawa. Hier zal het worden toegepast op een zestien kilometer lange weg waarop zelfrijdende auto’s worden getest. Deze weg is een nabootsing van een kleine stad, compleet met markeringen op de weg, stoplichten, stopborden en zebrapaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-12T15:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.