Cognizant stapt in markt van autonome voertuigen

It-dienstverlener Cognizant heeft ESG Mobility overgenomen, een Duits bedrijf dat expertise levert rond verbonden en autonome voertuigen. Met de overname stappen ongeveer duizend ingenieurs en r&d-experts over naar de Amerikaanse onderneming.

ESG Mobility heeft vestigingen in Duitsland, de VS en China. Na afronding van de overname leveren Cognizant en ESG Mobility samen ingenieursdiensten aan acht van 's werelds tien grootste oem’s (original equipment manufacturer) uit de voertuigindustrie.

ESG Mobility biedt softwarediensten aan voor de autobranche en is gespecialiseerd in elektrische en elektronische systemen, toepassingen voor verbonden voertuigen en nieuwe mogelijkheden voor autonome en elektrische voertuigen. Het is al de vierde overname van Cognizant dit jaar en de dertiende sinds 2020. Voor de Amerikanen is het inlijven van ESG Mobility een interessante zakelijke opportuniteit omdat de markt voor autonome en verbonden auto’s stevig gaat groeien de komende jaren. Het marktonderzoeksbureau Allied Market Research spreekt van een marktwaarde van 53 miljard euro in 2019 die tegen 2027 zowat 191 miljard zal bedragen. Een van de drijfveren voor deze verwachte groei is het Third Mobility Package, een reeks Europese wetten die voorschrijven dat er veilige, schone, verbonden auto's en autonome en elektrische voertuigen moeten worden ontwikkeld en dat alle nieuwe voertuigen tegen 2022 op internet moeten zijn aangesloten.

De transactie wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 afgerond, afhankelijk van de vervulling van de afsluitvoorwaarden. Financiële details de acquisitie werden niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-29T10:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.