Virteo haalt 2,2 miljoen op

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

De Belgische fintech start-up Virteo heeft 2,2 miljoen euro opgehaald in een nieuwe kapitaalronde. Met het geld wil het bedrijf onder meer uitbreiden naar het buitenland. Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) brengt de helft van het kapitaal aan, Sherpa Invest 2 en het Ark Angels Activator Fund (AAAF) elk een kwart.

Virteo is een online toepassing waarmee bedrijven de invordering van onbetaalde facturen kunnen versnellen en vereenvoudigen. Met het verse kapitaal wil Virteo zijn software uitbreiden, de Belgische commercialisatie versnellen en naar het buitenland uitbreiden. 

Via Virteo kunnen opdrachtgevers met onbetaalde facturen en advocaten en gerechtsdeurwaarders met elkaar in contact komen. De selectie van de dienstverlener gebeurt automatisch door het systeem of via parameters die de schuldeiser bepaalt. 

'In België wordt de helft van alle facturen te laat en tot drie procent nooit betaald', zegt ceo Karel Vanderheyden. 'Voor bedrijven met duizenden facturen is de opvolging en invordering vaak arbeidsintensief, met verschillende tussenpersonen. Virteo maakt dit eenvoudiger en transparanter. We automatiseren de toewijzing aan advocaten en gerechtsdeurwaarders en centraliseren alle communicatie.'

Virteo werft meteen vier nieuwe medewerkers aan en brengt het team op zeventien mensen. Het bedrijf heeft voor volgend jaar nog een tiental vacatures gepland, voornamelijk voor softwareontwikkelaars.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-06T11:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.