FDA steekt stokken in de wielen van Scanadu

Dit artikel delen:

Scanadu, de start-up van de Belg Walter De Brouwer, moet van de Food and Drug Administration (FDA) de ondersteuning van zijn medisch apparaat Scout stoppen.

De Scout mag, op last van de FDA, niet meer ondersteund worden door fabrikant Scanadu. Dat meldt de website Techcrunch. De Scout is een medisch apparaat waarmee lichaamsfuncties zoals de temperatuur, de hartslag en de bloeddruk kunnen worden opgemeten en verzameld in een app. Vanuit de smartphone konden ze dan verder naar een dokter gestuurd worden. Het verbod gaat in op 15 mei 2017.

Waarom de FDA wil dat de Scout niet meer ondersteund wordt, is koffiedik kijken, al is er wel speculatie dat de instelling het doorsturen van gevoelige patiënteninformatie via een telefoon liever niet ziet gebeuren. 

Scanadu zelf heeft nog niet op het nieuws gereageerd. Hoe het nu verder moet met het bedrijf is niet meteen duidelijk. Eerder dit jaar raakte al bekend dat stichter Walter De Brouwer de dagelijkse leiding van het bedrijf overliet aan zijn operationeel directeur. Hij bleef wel nog in de raad van bestuur zetelen.

De financiering van de Scout gebeurde via een crowdfundingactie op IndieGoGo. Het apparaat brak toen nog een record door op een maand tijd meer dan 1,6 miljoen dollar te verzamelen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-14T14:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.