Silverfin tankt 4,5 miljoen euro bij

Dit artikel delen:

Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele, co-founders van Silverfin

De Gentse start-up Silverfin heeft 4,5 miljoen euro opgehaald bij het Amerikaanse Index Ventures. Dat investeerde eerder al klinkende namen als Dropbox, Skype, Deliveroo en Facebook.

Silverfin maakt software voor boekhouders en accountantskantoren, onder meer Deloitte België maakt er gebruik van. Het bedrijf zegt een oplossing te hebben voor een ‘wijdverspreide frustratie’ bij financiële departementen, consultants en accountantskantoren van elke omvang. Veel financiële dienstverleners vallen nog altijd terug op een allegaartje van traditionele software tools, applicaties en ontelbare Excel-sheets. Hierdoor hebben organisaties geen realtime zicht op hun financiële data. En dat leidt dan weer tot slabakkende communicatie tussen medewerkers onderling en externe partijen. Silverfin helpt cliënten om efficiënter te worden en minder fouten te maken, door over te schakelen van gefragmenteerde databronnen en e-mail naar een allesomvattende softwareoplossing.

‘Met Silverfin hebben financiële teams real-time accurate financiële data bij de hand', zegt Joris Van Der Gucht, die het bedrijf samen met Tim Vandecasteele oprichtte. ‘Daardoor kunnen ze niet alleen beter onderbouwde beslissingen nemen. Het geeft hen ook de slagkracht om hun focus te verleggen van dagdagelijkse bezigheden naar een meer proactieve rol als strategisch adviseur van ondernemingen.’

Met de nieuwe kapitaalsinjectie wil het bedrijf zijn productontwikkeling versnellen en bijkomend personeel aanwerven in België. Er werken dertig mensen bij Silverfin, maar momenteel heeft het zo’n 35 vacatures openstaan. Daarnaast moet ook de internationale aanwezigheid uitgebouwd worden, te beginnen in het Verenigd Koninkrijk.

Naast de 4,5 miljoen euro van Silverfin stopten ook Louis Jonckheere en Pieterjan Bouten (Showpad) en Jurgen Ingels (Clear2Pay) driehonderdduizend euro toe. Jonckheere, Bouten en Ingels waren ook betrokken bij de vorige kapitaalsronde van Silverfin, in maart vorig jaar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-14T09:53:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.