Tien nieuwe startups in ING FinTech Village

Dit artikel delen:
ING Fintech Village

Incubator ING FinTech Village in Brussel opent zijn deuren opnieuw voor tien nieuwe start-ups. Gedurende vier maanden zullen ze samen met hun sponsor werken aan een proof of concept.

In de verschillende masterclasses die door ING België en haar partners worden verzorgd, worden de start-ups uitgedaagd om hun business model en hun ondernemerschap scherp te stellen. Daarnaast ondersteunt het coaching-programma de geselecteerde jonge ondernemingen om als bedrijf te groeien en hun proof of concept voor te bereiden. Hiervoor werken de start-ups nauw samen met een of meerdere mentors. Op 29 juni wordt de proof of concept gedemonstreerd tijdens een demo day. 

Om start-ups te ondersteunen komt ING niet enkel met FinTech Village, maar dokterde de bank ook het concept Innovation Bankers uit. De bank gaat hiermee ook na de eerste fases verder met haar begeleiding van de jonge ondernemers. Dat gebeurt onder meer door ze gebruik te laten maken van haar ecosysteem en hen in contact te brengen met andere spelers binnen de sector die een belangrijke rol kunnen spelen.

De tien nieuwe bedrijfjes die een onderdak vonden bij FinTech Village zijn:

  • Elimity (België) ontwikkelde een product om it access management te verbeteren waardoor bedrijven kunnen garanderen dat elke werknemer precies die toegangsrechten heeft die overeenstemmen met zijn functie.
  • Infinity Mobile (België) creëerde een platform om het omnichannel probleem voor kmo’s op te lossen. Het is de bedoeling om hiermee gemakkelijker het klantentraject te volgen doorheen de verschillende contactpunten met de handelaar.
  • Silverfin (België) maakt het mogelijk met verschillende boekhoudsystemen te connecteren en elke mogelijke check, trigger, analyse rond financiële data te doen.
  • Beyond Verbal uit Israël dat een tool ontwikkelde die de emoties van de klant analyseert om zijn tevredenheid beter te begrijpen.
  • Inpher (Zwitserland) laat applicaties samenwerken met versleutelde data en maakt cloud-oplossingen mogelijk met hoge databescherming.
  • Maestrano (UK) verbindt alle gebruikte zakelijke apps die banken in de cloud gebruiken en maakt het maakt het makkelijker om dit aan kmo’s aan te bieden.
  • Minalea (Frankrijk) ontwikkelde een robot-adviseur voor verkopers van schadeverzekeringen die de markt analyseert en verkooptactieken opstelt.
  • Neuroprofiler (Frankrijk) is een compliant risk profiler game om financiële professionals te helpen het investeringsprofiel van hun klanten in te schatten.
  • Nummularii (Israël) automatiseert raadgevende services voor investeringen door ze te digitaliseren om het proces te vereenvoudigen en het efficiënter te maken. Bankadviseurs kunnen zo in real time gepersonaliseerd advies geven via apps en smartphones.
  • XM (Israël) ontwikkelde een oplossing die toelaat it-zwakheden te ontdekken door een aanval te simuleren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-16T10:10:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.