Managed hosting door True

Fibricheck haalt anderhalf miljoen op

 

End of life

Fibricheck, de Belgische app die hartritmestoornissen opspoort via de smartphone, heeft anderhalf miljoen euro opgehaald. Het bedrag komt van LRM, Volta Ventures en enkele privé-investeerders, zo meldt De Tijd.

Met het geld gaat Fibricheck bijkomend personeel aanwerven, inzetten op nieuwe toepassingen en de marktpositie versterken. Zo staat een uitbreiding naar onze buurlanden en de VS op het verlanglijstje, maar ook een achttal Vlaamse medische centra gaan kijken hoe ze de app kunnen inzetten. Die test wordt ondersteund door Actiepunt 19, een initiatief van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD).

Fibricheck werkt door de vinger op de cameralens van een smartphone te leggen. Aan de hand van de veranderingen in lichtintensiteit meet de app hoe snel het hart klopt. Twee jaar geleden investeerde farmareus Bayer 50.000 euro in een eerste conceptversie van het programma. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6015640). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×