Ducko Sickinghe werkt aan nieuw kapitaalfonds

Dit artikel delen:

Ex-Telenet-ceo Ducko Sickinghe werkt aan de oprichting van een nieuw investeringsfonds onder de paraplu van zijn maatschappij Fortino. Fortino Capital Growth II wil tot 150 miljoen euro ophalen, zo schrijft De Tijd.

De Tijd kwam het nieuwe fonds van Sickinghe op het spoor door de oprichtingsakte in het Staatsblad. Fortino Capital zelf weigert er voorlopig commentaar op te geven. Volgens die akte wil het nieuwe fonds tot 150 miljoen euro verzamelen.

Het maatschappelijk doel spreekt over 'het nemen van participaties in bedrijven die actief zijn in de ict, communicatie, internet, software, telecommunicatie en media'. Als bestuurders worden onder meer Sickinghe, maar ook advocaat en voormalig Ageas-bestuurder Roel Nieuwdorp en Luc Haegemans, gewezen secretaris-generaal van BNP Paribas Fortis, genoemd.

Sickinghe was tot 2013 ceo van Telenet, na zijn vertrek richtte hij Fortino op, een maatschappij die investeert in star-ups. Die haalde bijna vijftig miljoen euro op. De voormalige cfo van Telenet, Renaat Berckmoes, is ook bij het fonds betrokken. Frank Donck (ex-voorzitter van Telenet) en Michel Delloye (ex-bestuurder) investeerden in het fonds. Het geld werd onder meer geïnvesteerd in bedrijven alsTeamleader, Real Impact Analytics en Trendminer. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-28T13:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.