POM tankt 830.000 euro kapitaal bij

Dit artikel delen:

POM, het Antwerps bedrijf dat software maakt om snel en eenvoudig facturen te betalen, krijgt een kapitaalsinjectie van 830.000. Het geld komt van enkele business angels uit de netwerken van Be Angels en Business Angels Network Vlaanderen (BAN).

De teller van het totale door POM opgehaalde kapitaal staat daarmee op 1,9 miljoen euro. De bestaande aandeelhouders, bestaande uit het management en B2boost, hebben ook deelgenomen aan deze kapitaalsronde.

De nieuwe aangetrokken middelen zullen ingezet worden om versneld te groeien in België, maar ook buiten de landsgrenzen. Er wordt ook extra geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van POM’s dienstenaanbod om te kunnen inspelen op de snel veranderende marktomstandigheden met onder meer PSD2 en instant payments. Betaalgemak voor eindgebruikers en een efficiëntere inrichting van de klantenfacturatie voor bedrijven staan daarbij voorop.

Tegelijk wordt het kernteam van POM in de komende maanden versterkt, zowel op commercieel als technologisch vlak. De Raad van Bestuur wordt aangevuld met de expertise van business angels Jean-Marc Toussaint en Steve Vantorre, die ook deelnemen aan de kapitaalverhoging.

Om de groeiambities verder kracht bij te zetten, sloot POM eerder deze maand tevens een strategisch samenwerkingsakkoord met een grote sectorgenoot. Meer details over dit partnership worden later bekendgemaakt.

Met de Nationale Bank ten slotte werden ook verdere stappen gezet in het vergunningsdossier dat van toepassing is op een gedeelte van de betaaldiensten in POM’s mobiele app. POM moest eind juni enkele betaalfaciliteiten in zijn app uitschakelen van de Nationale Bank omdat ze daar geen erkenning voor had. Het bedrijf zegt dat het verwacht deze diensten snel weer te kunnen activeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-09T10:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.