Quicargo krijgt kapitaalinjectie van drie miljoen

Dit artikel delen:
vrachtwagen

Quicargo, dat inefficiëntie in het wegtransport aanpakt, heeft via een financieringsronde drie miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald bij SLJ Investment Partners. Met het bedrag wil de transport- en logistiek-startup zijn activiteiten in de Benelux en Duitsland, die vóór de zomer zijn begonnen, verder uitbreiden. SLJ Investment Partners is een familiefonds van 'olie-veteraan' René Dahan.

Quicargo is bedenker van het platform dat een oplossing biedt voor de miljoenen vrachtwagens die op de weg in Europa leeg of deels leeg rondrijden. Quicargo koppelt trucks met lege vrachtruimte in real-time aan bedrijven die transport nodig hebben, waardoor de het wegvrachtverkeer efficiënter wordt terwijl tegelijkertijd CO2-uitstoot afneemt. Het platform biedt een passend en dynamisch prijsalgoritme, track & trace en instant payments-oplossingen. Dankzij de eigen slimme algoritmes vermindert Quicargo het aantal lege trucks op de weg en daarmee de drukte op de weg.

Met de nieuwe kapitaalinjectie wil Quicargo nu zijn activiteiten in de Benelux en Duitsland een impuls geven. Daarnaast wil het zich richten op middelgrote vervoerders. Avishai Trabelsi , de Israëlische medeoprichter en algemeen directeur, daarover: ‘Tot nu toe werkten we met grote en middelgrote transportbedrijven om de kwaliteit van de dienst te controleren en geloofwaardigheid te creëren op de markt. In de huidige markt hebben deze transportbedrijven te kampen met een groeiende vraag, als gevolg van een gebrek aan chauffeurs en opstoppingen op de weg. De brandstofprijzen stijgen ook, wat betekent dat alle transporttarieven de pan uit rijzen. Dit is een serieus probleem voor de markt. De oplossing die Quicargo biedt zorgt ervoor dat grotere transportbedrijven efficiënter gebruik van hun bestaande kapitaalmiddelen, namelijk vrachtwagens.’

Advies

René Dahan, de oprichter van SLJ met meer dan vijftig jaar ervaring in de olie-, retail-, financiële en logistieke sector, treedt toe tot de adviesraad van Quicargo. De Nederlander werkt in de olie-industrie sinds hij in 1964 zijn carrière begon bij de Rotterdamse raffinaderij van Exxon Mobile. Later was hij de topman van Esso in de Benelux, de president van Exxon Company International en de executive vice-president van ExxonMobil Corporation. Na zijn pensionering in 2002 was hij in veel bestuursfuncties werkzaam, waaronder bij VNU, TNT, Aegon, CVC Capital Partners en de Guggenheim group in New York. Hij verliet de supervisory board van Ahold in 2013, na in de voorgaande tien jaar als haar voorzitter te hebben gediend.

Over Quicargo

Quicargo, dat tot nu toe 4,5 miljoen euro, aan financiering heeft opgehaald, ging tijdens de zomer van 2017 van start in Nederland. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam en het bedrijf is operationeel in de Benelux en het Ruhrgebied. De startup verbindt op dit moment bijna tweeduizend bedrijven met ongeveer zesduizend trucks van 270 vervoerders. Tot nu toe heeft Quicargo tot 215.000 km aan lege truckruimte op de weg bespaard en daarmee de CO2-uitstoot binnen zijn netwerk met drie procent verminderd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-15T11:57:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.