Zes nieuwe bedrijven geselecteerd voor The Beacon

Dit artikel delen:

De Antwerpse technologiehub The Beacon is zes bedrijven rijker na een nieuwe selectieronde. De innovatiehub voor internet of things (IoT) en kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) geeft daardoor al onderdak aan 21 hoogtechnologische ondernemingen.

In The Beacon komen technologische corporates, innovatieve startups, scale-ups en onderzoekers samen om voor industrie, logistiek en smart cities IoT en ai-producten te ontwikkelen. De bedrijven die de community nu vervoegen, zijn Aptus, Geckomatics, Helicus, Logiqstar, Nviso en Sirus. Vanaf vandaag kunnen ook nieuwe bedrijven zich kandidaat stellen om deel uit te maken van The Beacon.

Aptus is een IoT-integrator die de brug bouwt tussen de fysieke en de digitale wereld. Het bedrijf helpt klanten om toestellen, omgevingen en mensen te connecteren via hardware en software. Geckomatics ontwikkelt kunstmatige intelligentie om digitale kaarten te maken met slim camerasysteem vanop een voertuig. Helicus is een start-up gericht op kwalitatieve, ecologische en betaalbare onbemande medische transportoplossingen met drones.

Logiqstar is onderdeel van de Van Roey ICT groep. Het ontwikkelt met Microsoft-technologie een erp-pakket voor de operationele en financiële flow van logistieke dienstverleners. NVISO adviseert klanten in de private en publieke sector over het opsporen en detecteren van en het reageren op cyberaanvallen in een steeds meer geconnecteerde digitale wereld. Sirus ontwikkelt toepassingen voor smart cities, smart spaces en smart factories.

‘Met The Beacon bouwen we aan een echte IoT en ai-community in het centrum van de stad’, vertelt burgemeester Bart De Wever. ‘Het is een fysieke plek waar grote techgiganten en kleine start-ups elkaar vinden om samen met de partners van The Beacon de slimme stad en haven van morgen vorm te geven.’ Bij de eerdere twee oproepen werden al vijftien bedrijven geselecteerd.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-07T16:28:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.