Wolters Kluwer en Lawren.io samen naar legal hackathon

Dit artikel delen:
Wet en regelgeving

Wolters Kluwer Legal & Regulatory en de Belgische startup Lawren.io ondersteunen samen de Global Legal Hackathon. Die heeft van 22 tot 24 februari plaats in tweeëntwintig landen op vijftig locaties. Beide bedrijven stellen hun ervaring als informatieleverancier en legaltech start-up ter beschikking van de deelnemers.

De Global Legal Hackathon brengt advocatenkantoren, bedrijven, non-profit-organisaties en universiteiten bijeen om snel technische oplossingen te ontwikkelen die de juridische sector vooruithelpen en de toegang tot juridische diensten verbeteren. In 2018 namen meer dan vijfduizend deelnemers uit 22 landen deel, waarmee het het grootste juridische innovatie-event ooit was. De editie van dit jaar is nog groter, met in totaal zowat vijftig gaststeden.

Op elke hackathon-locatie zullen teams - van wie velen voor de eerste keer samenwerken - het hele weekend ideeën uitdenken en technische oplossingen ontwikkelen voor de juridische praktijk, het bedrijfsleven en de levering van juridische diensten. Het staat voor iedereen open, zonder kosten voor de deelnemers. De Belgische deelnemers worden in Amsterdam verwacht.

‘We zijn blij om als gastheer op te treden voor de Belgische teams’, zegt Paul De Ridder, managing director Wolters Kluwer Legal & Regulatory in België. ‘Als internationale sponsor zet Wolters Kluwer zelf zeven hackathons op. Die toewijding is het beste bewijs dat we er alles aan doen om innovatie te stimuleren, zowel op internationaal als lokaal vlak, en daar horen partnerships met andere spelers in het juridische ecosysteem ook bij. Vandaar dat we in België beslist hebben de handen in mekaar te slaan met de beloftevolle startup Lawren.io.’

Lawren.io is een legaltechstartup die chatbots ontwikkelt op maat van de advocatuur. Dat moet de klant-intake efficiënter maken en het opmaken van contracten automatiseren. Via ai verbindt de software automatisch de probleemomschrijving van de klant met relevante wetgeving en rechtspraak die al een eerste oplossing vormen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-29T10:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.