Dries Buytaert stapt in nieuwe startup Davy Kestens

Dit artikel delen:
Puzzel

Dries Buytaert, de Vlaming die aan de wieg stond van Drupal, stapt samen met een manager van Uber in de nieuwe fintechstartup van Davy Kestens (Sparkcentral). Het was de krant De Tijd die daarover een tweet van Kestens opmerkte.

Dino, zo heet de startup die Kestens aan het voorbereiden is. Wat het bedrijf precies gaat doen, is niet duidelijk, maar de slogan op hun site (een quote van Bil Gates: ‘People need banking, not banks’), laat vermoeden dat het iets in de financiële sfeer zal zijn. Volgens De Tijd zou de startup banken, op basis van klantendata, een gerichtere service willen aanbieden.

Kestens maakt nu via Twitter bekend dat hij twee investeerders voor zijn nieuw project heeft gevonden: Jeff Miller, die bij Uber werkt als business developer en Dries Buytaert, de Antwerpenaar die jaren geleden naar Boston uitweek om daar Drupal uit te bouwen. Drupal is een open source content management systeem dat meer dan een miljoen websites wereldwijd beheert. Daaronder bijvoorbeeld die van het Witte Huis en NBC.

Kestens is vooral bekend van zijn bedrijf Sparkcentral, dat klantenbeheersoftware bouwt. Sparkcentral werd in 2011 door Kestens opgericht samen met de Amerikaan Matthew Finneran. Het bedrijf begon onder de naam Twitspark en concentreerde zich in de begindagen vooral op Twitter als klantencommunicatiekanaal. Op het klantenrooster van Sparkcentral staan bedrijven als Uber, Delta Airlines en T-Mobile. Sinds mei vorig jaar heeft Kestens de rol van ceo doorgegeven aan de Amerikaan Joe Gagnon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-05T10:01:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.