Opslagspecialist Commvault lijft Hedvig in

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

De Amerikaanse backup- en herstelspecialist Commvault gaat de Californische startup Hedvig overnemen. Die houdt zich bezig met oplossingen voor software defined storage (sds). Commvault betaalt 225 miljoen dollar voor het zeven jaar oude bedrijf.

De overname moet Commvault een betere positie geven op de competitieve markt voor dataopslag, die ook steeds meer richting cloud evolueert. Het bedrijf gaat op die manier de concurrentie aan met bijvoorbeeld Cohesity. In het afgelopen boekjaar moest Commvault dalende verkopende slikken, de aandelen zijn dit jaar al meer dan een kwart in waarde gedaald.

‘Deze overname toont aan hoe Commvault de weg wijst naar het kruispunt van opslag en datamanagement’, aldus Sanjay Mirchandani, de ceo van Commvault die sinds februari het bedrijf leidt. ‘Wij geloven dat het samenvoegen van Hedvig's innovatieve softwaregedefinieerde storage met Commvault's toonaangevende databescherming de fragmentering helpt tegengaan en ons een voorsprong biedt ten opzichte van andere oplossingen in de markt.’

Hedvig werd opgericht in 2012 en heeft al minstens 52 miljoen dollar opgehaald, onder meer bij HPE en financiers als Redpoint Ventures en Vertex Ventures. Omdat het Hedvig-platform volledig op software is gebaseerd, kan het meerdere datacenters in meerdere fysieke regio's en verschillende cloudomgevingen omvatten. Volgens ceo Avinash Lakshman is onderdeel worden van Commvault een ‘natuurlijke evolutie’, zo citeert Bloomberg de man.

De overname moet tegen het fiscale derde kwartaal afgerond zijn. Commvault verwacht dat de acquisitie een licht negatieve invloed zal hebben op de winstcijfers van dit jaar, maar dat er een positieve bijdrage zal volgen vanaf volgend jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-04T15:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.