Belgische MobieTrain naar Zwitserse accelerator

Het Genkse microlearning-bedrijf MobieTrain is geselecteerd voor Kickstart, een internationaal acceleratorprogramma in Zürich. MobieTrain gaat vandaag van start in de EdTech-categorie (education technology) en zal er zes weken lang contacten leggen met andere startups, grote organisaties, steden en universiteiten.

MobieTrain en het Brusselse zoutbedrijf Posidonia zijn de Belgische deelnemers aan Kickstart. Er zijn in totaal zes categorieën: cyberbeveiliging, food & retail tech, fintech, edtech, healthtech en smart cities.

MobieTrain neemt met zeven andere startups uit Denemarken, Finland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland deel aan het EdTech & Learning-programma. In totaal brengt de organisatie 48 startups uit zeventien landen en verschillende grote Zwitserse organisaties bijeen. 

MobieTrain commercialiseert een microlearning-app waarmee medewerkers op elk moment en op elke plek stapsgewijs hun kennis kunnen bijschaven. MobieTrain is opgericht in 2015 door ceo Guy Van Neck en medeoprichters Mireille van Hemert-Schelling en Willi Van Boven. De startup won in 2018 de start-upcompetitie Unleash en haalde in maart vorig jaar een miljoen euro op bij onder meer LRM en ING. Twintigduizend medewerkers van bedrijven als Vans, Massimo Dutti en Zara maken al gebruik van de app.

‘Dit is voor ons een uitgelezen kans om onze app internationaal op de kaart te zetten en nieuwe contacten te leggen met de fine-fleur uit onze branche’, zegt Van Neck. ‘Door met topmanagers van onder meer AXA, Coop, Crédit Suisse en Swisscom te brainstormen willen we nieuwe ideeën opdoen om onze app verder te verfijnen en slimmer en sterker de internationale markt op te gaan.

Op Kickstart ligt de nadruk op het snel vinden van zakelijke opportuniteiten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-30T10:04:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.