EIT Digital trekt naar The Beacon in Antwerpen

Dit artikel delen:
Antwerpen Brabo

EU-innovatie-aanjager EIT Digital opent een nieuwe vestiging in Antwerpen. Dit zogeheten ‘satellite co-location centre’ krijgt onderdak in The Beacon, het bedrijvencentrum waar ook heel wat startups rond internet of things (iot) en arificiële intelligentie (ai) gevestigd zijn.

EIT Digital is een organisatie voor onderwijs, innovatie en scaleup-acceleratie die ‘een sterk digitaal Europa ambieert’. Het doel is om de economische groei en de levenskwaliteit in Europa te door diepgaande technologische innovatie en onderwijs. Dit gebeurt via integratie van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap in een pan-Europese samenwerking met 280 organisaties, universiteiten en bedrijven. 

Met deze vestiging wil EIT Digital het hoger onderwijs, innovatie en ondernemerschap en scaleup-acceleratie in België versnellen. Er wordt vooral gefocust op slimme steden, digitale industrie en digitale welzijnszorg. De stad Antwerpen wil al langer het Europese referentiepunt worden voor iot en ai voor de haven, de industrie en de stad. De EIT-vestiging in de Scheldestad is daar een logische exponent van.

‘De komst van EIT Digital is belangrijk voor een innovatieve stad als Antwerpen’, zegt Claude Marinower, de Antwerpse schepen voor economie en innovatie. ‘Zeven jaar geleden hebben we een beleidsprogramma voor digitale business opgezet. Ondertussen hebben veel techbedrijven en startups zich hier gevestigd. We hebben geïnvesteerd in locaties zoals The Beacon om de groei van ons ecosysteem met toonaangevende IoT- en ai-bedrijven te stimuleren. Dat EIT Digital zich in Antwerpen komt vestigen, is een echte boost voor onze ambitie om een belangrijke innovatiehub te worden. Ik ben heel enthousiast.’

De nieuwe vestiging in The Beacon maakt het voor het Belgische innovatie en ondernemerschap netwerk makkelijker om in het EIT-netwerk van ruim 280 partners in te haken. ‘Vanaf die nieuwe locatie kan EIT Digital relaties met het Belgische innovatie ecosysteem en de Belgische private en publieke sectoren intensiveren’, zegt Patrick Essers, managing director EIT Digital Benelux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-07T12:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.