Pozyx haalt 2,5 miljoen euro kapitaal op

Dit artikel delen:
Pozyx ceo oprichters

Pozyx-oprichters Vadim Vermeiren (links) en Samuel Van de Velde.

Pozyx heeft 2,5 miljoen euro investeringskapitaal opgehaald. De Gentse startup is gespecialiseerd in plaatsbepaling via ultrabreedband wil het geld aanwenden om internationaal te groeien en nieuwe producten te ontwikkelen.

Pozyx begon in 2015 met de hardware- en softwareontwikkeling van ultrabreedbandtechnologie (uwb) als spin-off van de Universiteit Gent. Sindsdien kent uwb een snelle opmars als een nauwkeurig en kosteneffectief realtime-systeem voor het lokaliseren van mensen of objecten, tot op tien centimeter nauwkeurig. Vooral industriële bedrijven maken er gebruik van.

Pozyx telt 25 medewerkers. Ruim vierduizend klanten in tachtig landen gebruiken de oplossingen van de Gentse start-up, waaronder Airbus, Arcelor Mittal en Honda. ‘Onze productenportfolio gericht op industriële klanten is nu klaar en we zijn blij met de nieuwe investering’, zegt mede-oprichter en directeur Samuel Van de Velde. ‘Met het kapitaal kunnen we snel groeien door wereldwijd een sterk partnernetwerk op te bouwen. En het geeft ons nog meer ruimte om innovatieve producten te ontwikkelen voor smart manufacturing en smart warehousing-klanten.’

De nieuwe investering in Pozyx gebeurt door KBC Focus Funds en Saffelberg, het investeringsvehikel van Jos Sluys, de man die in de jaren het softwarehuis Arinso oprichtte en dat voor enkele honderden miljoenen euro verkocht. Hij was al een aandeelhouder van Pozyx.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-28T10:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.