ING Labs Brussels sluit vier nieuwe scale-ups in armen

Dit artikel delen:

ING Labs Brussels heeft de namen van vier nieuwe startups en scale-ups bekendgemaakt die een plaats krijgen bij de innovatie-accelerator van de gelijknamige bank. Het gaat om jonge technologiebedrijven die actief zijn in de fintech-sector.

De vier deelnemende scale-ups hebben een nieuw product of nieuwe dienst ontwikkeld en zijn klaar om deze op de markt te brengen. Ze werken de komende vier maanden met een team van interne en externe specialisten aan een ‘proof of concept’ in een bankomgeving om zo aan te tonen dat hun oplossing werkt.

De geselecteerde bedrijven zijn Closure, XM Cyber, Datacebo en Mosaic. Closure is een jong Nederlands technologiebedrijf dat diensten aanbiedt die nabestaanden ondersteunen wanneer bij een overlijden bepaalde contracten, abonnementen en rekeningen afgesloten moeten worden. XM Cyber is een Israëlische scale-up die een platform biedt dat aanvallen op bedrijfskritische processen simuleert en op basis daarvan advies geeft over hoe een bedrijf deze zwakke plekken kan beschermen. Datacebo ontwikkelt synthetische gegevens voor het testen van software. Mosaic, ten slotte, is een scale-up die vanuit het Verenigd Koninkrijk werkt en algoritmen gebruikt om een analyse te maken van beurstransacties. Zo weten gebruikers wat zich op de markt afspeelt, waarom dat van belang is en welke acties ze moeten ondernemen om kansen te grijpen.

Innovatietempo

ING gaat ook de eigen innovatietempo verhogen via verschillende commerciële samenwerkingen met alumni die al deelnamen aan ING Labs Brussels. Zo starten ING België en Flowcast, een fintech-startup uit de Verenigde Staten, een pilotproject rond niet-renderende hypothecaire leningen. Flowcast gebruikt hiervoor artificiële intelligentie om het proces van kredietverleningen en -inningen te moderniseren. Als onderdeel van deze samenwerking investeert ING Ventures, het durfkapitaalfonds van de bank, drie miljoen dollar extra in Flowcast. ING was eerder medefinancier van de Serie A-investeringsronde van Flowcast.

Vorig jaar sloot ING België een contract af met Minna Technologies dat hun product heeft uitgetest in ING Labs Brussels. De Zweedse scale-up biedt een digitale-abonnementenmanager aan die de klanten van ING België binnenkort kunnen gebruiken via de ING Banking-app. De toepassing One View laat de bank toe om gratis abonnementen stop te zetten voor klanten zonder dat ze zelf alle administratie moeten afhandelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-08T10:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.