Gentse Bizzcontrol haalt miljoen euro op

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

De Gentse startup Bizzcontrol heeft 1 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf maakt software die accountants in staat stelt de complexe boekhoudcijfers begrijpbaar en visueel voor te stellen in een taal die ondernemers begrijpen.

Bizzcontrol bestaat iets meer dan een jaar en nu al draaien meer dan duizend kmo’s op hun platform. Met het opgehaalde geld zal het bestaande team uitgebreid worden om de toekomstige groei te ondersteunen. De investeerders zijn PMV, Belfius en privé-investeerders Hans Kluwer (PwC, Intersentia, Winbooks), Donaat De Vos (McKinsey, Multi-Fish), Werner Van Hooghten (AC|S, Thomas More) en Jean-Luc Deleersnyder (Sibelco, Vlerick).

Complementair team

"Digitalisering van boekhoudersvak zorgt voor verschuiving van puur boekhouden naar extra diensten gericht op adviesverlening"

Het bedrijf werd opgericht door drie burgerlijk ingenieurs die met hun rijke businesservaring een uiterst complementair team vormen. Nicholas De Nil heeft zijn expertise in business controlling opgebouwd bij onder meer AB Inbev en Perrigo. Lode Cools, cto van Bizzcontrol, heeft ervaring in full stack development-ervaring van bij onder andere Addestino en Venture Spirit. Business development manager Wim Hoornaert brengt vijftien jaar ervaring binnen KBC Bank mee om relaties op te bouwen met boekhoudkantoren.

De digitalisering van het boekhoudersvak zorgt voor een verschuiving van het pure boekhouden naar extra diensten gericht op adviesverlening. De tools van Bizzcontrol maken gebruik van de boekhouddata en brengen met behulp van technologie verborgen inzichten aan de oppervlakte. Zo kunnen accountants hun adviesverlening op een gestructureerde en begrijpbare manier organiseren.

Meer doen dan inboeken

Bizzcontrol is in gesprek met hogescholen uit Gent en Antwerpen om het platform vanaf volgend jaar op te nemen in het opleidingsprogramma. ‘Het enthousiasme van deze hogescholen om hun studenten te leren werken met Bizzcontrol, is een bewijs van de duidelijke evolutie waarbij boekhouders meer wensen te doen dan enkel het inboeken van cijfers’, geeft Wim Hoornaert mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-06T11:25:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.