Segments.ai als eerste Belgen naar YCombinator

Dit artikel delen:
Otto Debals en Bert De Brabandere (cto en ceo)

Otto Debals (l) en Bert De Brabandere.

Segments.ai is de eerste Belgische startup ooit die deel uitmaakt van YCombinator, de prestigieuze Amerikaanse startup-accelerator. Het bedrijf haalde daarnaast een miljoen euro op bij investeerders Merus Capital, Volta Ventures en diverse angel investors.

Segments.ai werd opgericht in 2021 en ontwikkelt een nieuw trainingsdataplatform voor computer vision, een zijtak van artificiële intelligentie die focust op de automatisatie van het menselijke zicht. Dit is nodig voor de ontwikkeling van zelfrijdende wagens, kassaloze winkels of het automatisch analyseren van plantengroei. De hoeveelheid noodzakelijke data om zo'n toepassingen mogelijk te maken, groeit op die manier snel tot miljoenen afbeeldingen, waarmee de flessenhals in de ontwikkeling is bereikt. Segments.ai helpt ingenieurs hun data beter te beheren en sneller te labelen waardoor organisaties de ontwikkeling van hun computer vision-applicaties kunnen versnellen.

Doctoraal

Bert De Brabandere (cto) en Otto Debals (ceo) lanceerden Segments.ai na hun doctoraal in computer vision en machine learning. De Brabandere werkte aan projecten bij Google DeepMind, Toyota en Capgemini. Professor Luc Van Gool (ETH Zurich, KULeuven) is officieel adviseur van Segments.ai. Spotr.ai (technologie voor vastgoedinspectie), Scythe Robotics (autonome commerciele grasmaaiers) en Vanheede Environment Group (afvalstroomverwerking) maken al gebruik van de technologie van Segments.ai.  

‘We willen iedere ingenieur dezelfde infrastructuur aanreiken die bedrijven zoals Tesla, Apple en Google intern hebben gebouwd. Elk bedrijf zal in de toekomst computer vision ergens in de supply chain gebruiken. Onze grootste concurrentie komt van intern gebouwde tools die snel tekortschieten’, zegt De Brabandere. 

Na een acceleratietraject bij Start it @KBC, wordt de groei van Segments.ai verder ondersteund binnen YCombinator, waar het bedrijf begin 2021 als eerste Belgische startup ooit is toegelaten. De startup haalde daarna in april een miljoen euro op bij internationale investeerders als het Amerikaanse Merus Capital, het Belgische Volta Ventures en een resem angel investors wereldwijd.

‘Persoonlijke verhalen horen van de oprichters van miljardenbedrijven zoals Airbnb, Dropbox en Gitlab is van onschatbare waarde’, zegt Debals ‘Het netwerk van oprichters is fenomenaal en helpt elkaars uitdagingen oplossen, zelfs na het einde van het programma. Dit is meer waard dan de toegang tot internationale klanten en investeerders. We willen Belgische startups inspireren om sneller de stap naar internationale markten te zetten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-14T11:56:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.