IBM koopt GraphQL-specialist StepZen

Dit artikel delen:

IBM neemt StepZen over, leverancier van een GraphQL-server met een bijzondere architectuur die ontwikkelaars helpt om snel en met minder code GraphQL API's te bouwen.

Het is IBM's eerste overname van dit jaar. En als de voortekenen niet bedriegen, zal het niet de laatste zijn. Sinds Arvind Krishna topman werd in april 2020, heeft IBM dertig bedrijven overgenomen om zijn hybride-cloud- en kunstmatige-intelligentie (ai)-mogelijkheden te versterken.

De toenemende acceptatie van de hybride cloud heeft ertoe geleid dat gegevens overal worden opgeslagen. Dit vindt plaats in verschillende soorten datastores zoals ‘datawarehouses’, ‘data lakes’ en ‘lakehouses’, maar ook in verschillende clouds en on-premises omgevingen. Api's (application programming interface) fungeren als het essentiële koppelstuk tussen verschillende gegevensbronnen en applicaties. Dit betekent dat bedrijven meer dan ooit vertrouwen op Api's. Ze maken deze om de gegevens te verkrijgen die ze nodig hebben om hun applicaties en ervaringen te versterken.

GraphQL is in korte tijd een populaire ‘go-to query-taal’ geworden voor bedrijven om met hun gegevens te communiceren. Deze taal is in opkomst als een nieuwe standaard voor apis, bovenop de investeringen in REST API's en datasystemen.

Neem bijvoorbeeld een e-commerce applicatie. Met één enkele oproep kan GraphQL gegevens uit verschillende subsystemen, zoals klantinformatie, bestelnummers en leveringsstatus, samenvoegen en terugsturen in een handig formaat. Deze eenvoud is de reden waarom de populariteit en het gebruik van GraphQL snel groeit, stelt IBM.

StepZen

Marktvorser Gartner voorspelde dat tegen 2025 meer dan 50 procent van de ondernemingen GraphQL in productie zal gebruiken, tegen minder dan 10 procent in 2021. Hoewel GraphQL API's aanzienlijk eenvoudiger te gebruiken zijn voor applicatie-teams, kunnen ze een uitdaging zijn voor de teams die ze moeten maken.

StepZen biedt een eenvoudigere manier voor ontwikkelaars om GraphQL API's te bouwen. Deze startup hanteert een declaratieve programmeer-benadering (beschrijft wat het programma doet, zonder expliciet te specificeren hoe). Dat leidt tot kleinere en meer intuïtieve code, betere runtime-prestaties en snellere time-to-value. StepZen is ook ontworpen om zeer flexibel te zijn, stelt IBM. Het is compatibel met andere api-benaderingen en is beschikbaar as-a-service, terwijl het ook implementaties in private clouds en on-premises datacenters ondersteunt.

StepZen is ontwikkeld door een team van veteranen uit de industrie die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan databasetechnologie, waaronder IBM Db2, PostgreSQL en Apache Derby. Ze hebben ook diepgaande expertise in API's en implementaties op cloudschaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-09T12:55:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.