Xperthis haalt eerste Nederlandse ziekenhuis binnen

Dit artikel delen:
Arts met stethoscoop

Het Brusselse Xperthis, gespecialiseerd in ict-oplossingen voor ziekenhuizen, heeft de eerste Nederlandse klant binnengehaald. Het implementeerde de ERP for Healthcare-oplossing in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

ERP for Healthcare (ERP4HC) is een pakket gebouwd op SAP-technologie dat toelaat om financiële en logistieke processen te stroomlijnen. Het Groningse ziekenhuis lanceerde hiervoor in januari vorig jaar een Europese aanbieding. Daaruit kwam Xperthis (dat hier samenwerkte met Deloitte) naar voren als beste kandidaat.

Het volledige project werd in elf maanden afgerond. Dankzij ERP4HC beschikt het UMCG over een geavanceerde kosten- en budgetopvolging, sluitende boekhouding, volledige beheersing van de voorraadniveaus en over een opvolging van de fysieke goederenstromen. Daarmee gaan gepaard kostenbesparingen en een hogere efficiëntie.

De samenwerking verliep volgens alle partijen gesmeerd. ‘Ondanks de ambitieuze deadline zijn we erin geslaagd dit project binnen de vooropgestelde termijn en scope te realiseren’, zegt Paul Van Den Broeck, business unit manager bij Xperthis.

‘Dat was ook een vereiste’, vult Jan Lankhorst van het UMCG aan. ‘Tegelijkertijd waren we bezig met de opstart van een Elektronisch Patiëntendossier (EPD), en daarvoor hebben we ERP4HC ook nodig. De ene oplossing versterkt de andere.’ Die integratie met het EPD is voorzien voor 2018.

Met dit project steekt Xperthis voor de eerste keer de grens over. ‘Er zijn al een tijdje ambities om onze oplossingen internationaal te lanceren’, aldus Peter Beirlaen, business development manager bij Xperthis. ‘Toch zijn heel wat van onze producten moeilijk aan te passen voor andere landen. Dat heeft te maken met specifieke wetgevingen en procedures, die in alle landen verschillend zijn. Voor de financiële en logistieke backoffice van het UMCG met ERP4HC was de situatie anders. Hoewel we nog wat aanpassingen moesten doen om het te laten aansluiten bij het Nederlandse model, was het wel goed mogelijk.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-22T11:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.