Managed hosting door True

Nieuwe alliantie in digitale health op komst

 

arts

MedTech Flanders, Blue Health Innovation Center en Lifetech.brussels gaan samenwerken rond concrete, interregionale projecten met meerdere actoren uit de gezondheidszorg. Zo moet de link versterkt worden tussen innovatie en de noden van de Belgische ziekenhuizen.

Concreet zullen deze drie partijen samenwerken rond de begeleiding van startups, accelaratietrajecten en informatieverspreiding. Die synergie moet een toegevoegde waarde vormen voor alle startups en scale-ups met een focus op digitale gezondheid.

Ook de klinische praktijk in ziekenhuizen moet ervan profiteren, vandaar dat ook de Belgische Vereniging van Ziekenhuisdirecteurs bij de alliantie betrokken is. De samenwerking werd trouwens ook aangekondigd in de marge van een event van de Belgische Vereniging van Ziekenhuisdirecteurs.

‘Het landschap voor startups is vandaag enorm versnipperd en divers’, aldus Tom Braekeleirs, directeur van het BlueHealth Innovation Center. ‘Door onze krachten te bundelen, kunnen we ervoor zorgen dat het voor jonge ondernemers transparanter wordt waar ze precies terechtkunnen.’

‘De gezondheidszorg staat onder druk om besparingen door te voeren en innovatie kan daarbij helpen’, zegt professor Pascal Verdonck, ceo MedTech Flanders. ‘Het is belangrijk dat de ziekenhuisdirecteurs en -wereld op de hoogte zijn en blijven van innovaties in de medische technologie en de digitale gezondheid. Waar de Belgisch startup zich bevindt, is niet zo belangrijk. Wel belangrijk is dat de jonge startup-wereld actief samenwerkt met de ziekenhuizen om initiatieven te faciliteren in samenwerking met incubatoren zoals BlueHealth Innovation Center, lifetech.brussels en MedTech Flanders.’

Fusie

BlueHealth Innovation Center (BHIC) ontstond uit de fusie van het Microsoft Innovation Center Vlaanderen en BlueHealth Antwerp en is een privaat-publieke samenwerking tussen overheden, bedrijven, onderzoeksinstellingen en zorgactoren. Jaarlijks begeleiden zij tientallen startups, van de prille fase tot de internationalisering ervan.

Lifetech.brussels is een non-profitorganisatie die de ontwikkeling promoot en ondersteunt van bedrijven die in het Brusselse Gewest rond gezondheid(technologie) werken. MedTech Flanders is dan weer een netwerk van Vlaamse bedrijven die medische hulpmiddelen ontwikkelen en produceren, samen met onderzoekspartners, onderaannemers en partnerverenigingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6214294). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.