Ipex en Xperthis digitaliseren ziekenhuisdocumenten

Dit artikel delen:
Ziekenhuis

Ipex, specialist in variabele data printing, heeft een partnership ondertekend met Xperthis, leverancier van software voor financiële en logistieke beheer in ziekenhuizen. Samen gaan zij ziekenhuizen ondersteunen in de verdere optimalisatie en digitalisering van hun financiële en administratieve documentenopmaak. De printstromen kunnen vanaf nu uitbesteed worden voor een efficiëntere werking.

Volgens Nathan Vanharen, sales en marketingdirecteur van Ipex, blaast deze samenwerking een nieuwe wind door de ziekenhuiswereld. ‘De ziekenhuizen zullen zowel hun papieren als digitale documentstromen kunnen toevertrouwen aan een bekende it-speler’, zegt hij. ‘Deze uitbesteding is vooral belangrijk voor de optimalisatie van printstromen.’

Ook Frank Barendregt, accountmanager bij Xperthis, is positief. ‘Dankzij het partnership met Ipex kan Xperthis de huidige Oazis-oplossing verbeteren, die de ziekenhuisadministratie in goede banen leidt. Met de uitbreiding van Ipex biedt Oazis een oplossing aan vanaf het moment dat de bezoeker zich inschrijft via de onthaalkiosk aan de ingang van het ziekenhuis tot aan de factuur bij de patiënt thuis. Dit zowel digitaal als op papier.’

Ipex is actief in Wallonië, maar krijgt door de samenwerking met Xperthis nu ook voet aan de grond in Vlaanderen. Met Xperthis en specifiek Oazis krijgt Ipex naar eigen zeggen toegang tot meer dan zestig ziekenhuizen in heel Vlaanderen.

Ipex heeft zeventig medewerkers en draait een omzet van vijftien miljoen euro. Xperthis is in 2011 ontstaan uit de fusie van Polymedis, Partezis en Xtenso. In 2015 lijfde het ook Mims en Ciges in. Xperthis stelt meer dan tweehonderd werknemers tewerk en heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer dertig miljoen euro.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-30T11:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.