Maggie De Block lanceert ‘data for better health'

Dit artikel delen:
Arts met stethoscoop

Op 6 september van dit jaar lanceert minister van Volksgezondheid Maggie De Block het project ‘data for better health’. De bedoeling is om kennisinstellingen, dataspecialisten, zorgverleners en wetenschappers bijeen te brengen om hier samen pilootprojecten rond op te zetten.

De medische sector is een van de vele branches waarin het intensief gebruik van data een hoge vlucht neemt. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) wil de trend nog verder aanzwengelen met ‘data for a better health’.

‘Dankzij het slim gebruik van gezondheidsgegevens kunnen we de kwaliteit en de toegankelijkheid van onze gezondheidszorg nog verbeteren, in het belang van de patiënt. Om een geïntegreerd, onderbouwd en transparant kader te ontwikkelen voor het verantwoord gebruik van deze gegevens, lanceren we nu het initiatief ‘data for better health’’, zo klinkt in een persbericht.

De officiële start van het initiatief vindt plaats op 6 september in Brussel, bij tech incubator Digityzer. Onder meer Imec, het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten en startups als Pacmed zullen aantonen hoe zij al met data omgaan in hun dagelijks werk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben zeer geïnteresseerd in dit project.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-16T10:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.