Fortino stopt twee miljoen in Dobco Medical Systems

Dit artikel delen:

Investeringsmaatschappij Fortino Capital investeert 2,2 miljoen euro in Dobco Medical Systems, een Belgisch softwarebedrijf gespecialiseerd in online oplossingen voor medische beeldvorming. Fortino zal het management van Dobco bijstaan in de verdere uitbouw van hun platform en in hun internationale expansie.

Dobco Medical Systems is opgericht in 2011 en is vooral bekend van het Pacs on web-platform, dat wordt gebruikt in 90 procent van de Vlaamse ziekenhuizen. Pacs on web is een cloudplatform om medische beelden en verslagen uit te wisselen. Dobco helpt zo complexe processen binnen medische beeldvorming te vereenvoudigen en medische informatie sneller, accurater en veiliger aan artsen en patiënten aan te bieden.

Het bedrijf draait ongeveer drie miljoen euro omzet en heeft 24 mensen in dienst. Met de investering wil het bedrijf verder uitbreiden in België, maar ook internationaal voet aan de grond krijgen in Nederland, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk en Cyprus.

‘Met Fortino Capital kunnen we bij Dobco Medical Systems de volgende stap zetten in onze groei en verder opschalen’, zegt ceo Jan Dobbenie. ‘Enerzijds door hun kennis van software-as-a-service (SaaS) en anderzijds dankzij hun ervaring om bedrijven internationaal op de kaart te zetten.’

Fortino Capital werd in 2013 opgericht en wordt geleid door Duco Sickinghe, Renaat Berckmoes (beiden ex-Telenet) en Matthias Vandepitte. Het fonds investeerde eerder al in bedrijven als Bloomon, Teamleader en Buybay.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-17T11:08:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.