Invicro en Icometrix gaan samenwerken

Dit artikel delen:
Ziekenhuis, kliniek, gezondheid, dokter

Invicro, een dochter van Konica Minolta, gaat samenwerken met Icometrix, een Leuvens bedrijf dat software maakt om data te verzamelen uit ct- en mri-scans van hersenen. Farmabedrijven krijgen zo een contactpunt voor datamanagement en -analytics bij klinische studies.

Het nieuwe partnerschap combineert de kernprocessen in laboratoria en geavanceerde beeldvormingstechnologieën met software voor klinische proeven. Door de samenwerking moet de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen versneld worden en krijgen artsen een beter inzicht in de diagnostiek van ziekten.

Invicro heeft zijn hoofdkwartier in Boston en werd opgericht in 2008. Het levert kwantitatieve beeldvormingsbiomarkers, labdiensten en softwareoplossingen voor onderzoek en geneesmiddelenontwikkeling. Icometrix is leider in softwareoplossingen voor het verkrijgen van klinisch gegevens uit hersen-magnetic resonance imaging (mri)- en computertomografie (ct)-scans.

‘We begonnen Icometrix om patiënten met neurologische aandoeningen te helpen door een meer objectieve en consistente uitlezing van hersenscans’, zegt dr. Annemie Ribbens van Icometrix. ‘Er is grote interesse om onze Food and Drug Administration-goedgekeurde technologie in klinische proeven en in ‘real world’-studies te gebruiken. We zijn blij dat we kunnen samenwerken met de wereldwijde leider op dit vlak.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-05T11:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.