Leuvense Icometrix haalt 18 miljoen dollar op

Dit artikel delen:
Ziekenhuis dokter mri scan onderzoek

Het Leuvens Icometrix, dat software maakt om data te verzamelen uit ct- en mri-scans van hersenen, heeft een kapitaalsinjectie van achttien miljoen dollar gekregen van investeringsfondsen.

De software van Icometrix (dat kantoren heeft in Leuven en Chicago) is in te zetten bij het behandelen van MS, dementie, Alzheimer en herseninfarcten. Medische beelden zijn door de software sneller en consistenter te interpreteren. Het bedrijf werd in 2001 opgericht als spin-off van de UAntwerpen en de KULeuven.

Het programma heeft markttoestemming gekregen in Europa, Japan, Canada, Brazilië en Australië. Ook de Amerikaanse FDA heeft zijn zegen gegeven. Het wordt momenteel in meer dan honderd ziekenhuizen ingezet.

De kapitaalsinjectie komt van Forestay Capital en Optum Ventures en de bestaande aandeelhouder Capricorn Venture Partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-14T13:13:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.