Atos laat ziekenhuizen drones inzetten

Dit artikel delen:
Drone

Atos heeft een partnership gesloten met het Hôpitaux de Paris en het AZ Nantes voor de lancering van een dronesproject. De Franse it-integrator gaat een softwareplatform ontwikkelen om de levering van medische producten tussen en op verschillende locaties te optimaliseren en automatiseren.

Atos maakt gebruik van de technologie van Azur Drones, een producent van autonome drones. Dit Franse bedrijf heeft een autonome surveillance-drone ontwikkeld die dag en nacht op afstand is te opereren, aangestuurd door zijn docking station. De drone is op dit moment de enige geautomatiseerde drone die is goedgekeurd door de Toezichthouder op de Civiele Luchtvaart in Frankrijk. De dokters zelf kunnen een keuze maken voor de efficiëntste transportmodaliteit, zoals een drone, geautomatiseerd vervoer over water of via de weg. Die keuze is afhankelijk van de weersomstandigheden, verkeersdrukte, beschikbaarheid van voertuigen en urgentie van leveringen.

Het partnership met de ziekenhuizen in Parijs en Nantes is onderdeel van een internationaal project. Een pilot met testvluchten in Ile-de-France staat binnenkort op het programma.

‘Onze aanpak stelt ons in staat in te spelen op de behoeften van patiënten. Ook maakt het veel extra tijd vrij, zodat de medische staf meer aandacht kan besteden aan patiënten. Bovendien kunnen we dankzij dit project aanzienlijk op kosten besparen en logistieke problemen oplossen die het gevolg zijn van de toenemende verkeersdrukte in de grote steden’, zegt Steve Péguet, innovation director van Atos Frankrijk.

Ook in België zijn ziekenhuizen met dronetransporten aan het experimenteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-29T10:16:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.