Openbaar Ziekenfonds in zee met Doccle

Dit artikel delen:

Digitaal aansluiten bij het Onafhankelijk Ziekenfonds kan vanaf nu met de e-signing-functionaliteit van het administratie- en documentenplatform Doccle. Daarnaast kunnen de facturen van het OZ voortaan ook via Doccle aangeboden en betaald worden.

De volledige aansluiting regelen bij het Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ), van het ontvangen van de aansluitingsdocumenten tot en met de digitale ondertekening, kan voortaan digitaal. Dat geldt zowel voor de verplichte gezondheidsverzekering en zorgverzekering als voor de facultatieve verzekeringen.

De digitalisering is mede mogelijk gemaakt dankzij Doccle. Aansluitingsdocumenten kunnen vanaf nu ingevuld worden op de OZ-website en vervolgens ondertekend worden via de geïntegreerde e-signing-functionaliteit van Doccle. Hierdoor is een gemakkelijke, snelle en volledig digitale aansluiting mogelijk.

Naast de digitale aansluiting is het ook mogelijk om via Doccle OZ-facturen te ontvangen, te betalen en bij te houden. Van die functionaliteit kunnen bestaande klanten van OZ voortaan dus ook gebruikmaken, zodra ze OZ aan hun Doccle-account toevoegen. Wie zich nog steeds op de traditionele manier wil aansluiten of facturen wil beheren, kan dat desgewenst ook blijven doen. 

Recent koos Nexuzhealth, leverancier van elektronisch patiëntendossiers, ook voor Doccle als partner voor het digitaliseren van patiëntenfacturen. Vanaf dat moment kunnen dertig ziekenhuizen die werken met het elektronisch patiëntenportaal mynexuzhealth, ook voor Doccle kiezen voor hun digitale factuuradministratie. Binnen Doccle worden de zorgfacturen automatisch bewaard zolang de wetgeving dat vereist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-24T15:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.