Lynxcare haalt weer 1,8 miljoen euro op

Dit artikel delen:
Geld groei financieel

De Belgische scale-up LynxCare heeft op twaalf maanden tijd 3,6 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf, dat big-data-oplossingen voor de zorg bouwt, rondde zopas een nieuwe kapitaalronde af van 1,8 miljoen euro. Naast de bestaande investeerder Heran Partners (Annie Vereecken), stapt ook het Duitse investeringsfonds Btov in.

Zowat negentig procent van de beschikbare data in de zorg wordt nooit gebruikt. Vanuit die stelling bouwt het Leuvense LynxCare oplossingen om die gegevens toch op een gestructureerde en automatische wijze te verwerken en beschikbaar te maken. Hiervoor ontwikkelde LynxCare een ai-platform waar zowel de patiënt, de arts, het zorgverlenend personeel als het ziekenhuis van moet profiteren.

De nieuwe investering moet verdere groei in Europa en de VS mogelijk maken. Naast investeerder Annie Vereecken stapt ook het Duitse fonds Btov in dat een vermogen beheert van 450 miljoen euro en in de lijst staat van de vijftien meest actieve Europese durfkapitaalfondsen.

‘We zien een geweldige combinatie van een ervaren team op het gebied van machine learning en data mining (NLP) met een sterke medische achtergrond, goede commerciële tractie en een duidelijke marktbehoefte aan zorgkwaliteit, data-analyse en datamanagement. LynxCare maakt het verschil bij artsen, ziekenhuizen en medisch onderzoek door de zeer nauwkeurige analyses van ongestructureerde gegevens. Een sterke onderscheidende factor’, zegt Dr. Chrisitan Shütz, partner bij Btov.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-30T10:18:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.