DMVH slaat handen ineen met Sensinxs

Dit artikel delen:
Ziekenhuis, kliniek, gezondheid, dokter

De Belgische it-integrator DMVH kondigt een samenwerking met e-healthcarespecialist Sensinxs aan. DMVH staat in voor de beveiliging van het Sensinxs Real Time Location System voor ziekenhuizen. De door DMVH ontwikkelde netwerksoftware zorgt ervoor dat de bluetooth-trafiek van het nieuwe systeem efficiënt wordt gefilterd.

Het Belgische Sensinxs, een startup deels gefinancierd met subsidies van Vlaio en het Europese EIT Health (Horizon 2020), heeft recent een nieuw Real Time Location System (RTLS) voor ziekenhuizen gelanceerd. Veel ziekenhuizen komen vandaag tot de vaststelling dat ziekenhuispersoneel medisch materiaal in de praktijk gaat hamsteren, door het zo veel mogelijk op de eigen afdeling te bewaren. RTLS-technologie stelt ze in staat om méér te doen met minder materiaal, en slimmer met informatie om te springen. Sensinxs integreert in bestaande applicaties als Ultimo en Plano voor logistiek beheer en kiest voor een schaalbare, open ontwikkeling.

Gery Pollet, zaakvoerder van Sensinxs: ‘Ziekenhuizen kunnen tien tot twintig procent besparen door te investeren in RTLS. Ze krijgen door die investering een duidelijk inzicht in hoe vaak en waar het materiaal wordt gebruikt. Een hospitaal van vijfhonderd bedden beschikt al snel over een slordige tienduizend ‘assets’ waarvoor locatiegegevens nuttig kunnen zijn. Denk aan personeel, patiënten, materiaal en beademingsmachines. Een betere kennis over al die elementen onthult waar pijnpunten zitten en waar efficiëntie is te verhogen.’

Nutteloze signalen

Sensinxs gebruikt een bluetooth-chip op medische apparatuur die connecteert met wifi-antennes met ingebouwde bluetooth-ondersteuning. Die sturen de locatie op hun beurt naar het Sensinxs-platform. Als er in een ziekenhuis duizend wifipunten hangen, komen er gemakkelijk tienduizenden berichten per seconde binnen. Hiervan is slechts een beperkt deel nuttig: het signaal van een iPhone of bluetooth-headset van een bezoeker is niet relevant, dus moest het Sensinxs-platform daar op voorzien worden. Sensinxs deed hiervoor een beroep op integrator DMVH. Met hun filter worden de nutteloze signalen geblokkeerd, waardoor de datakost van Sensinxs met 90 procent daalde en de servers sneller en efficiënter kunnen draaien.

Sensinxs zegt in gesprek te zijn met een dertigtal hospitalen die in het product geïnteresseerd zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-05T09:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.