It-ondernemers bouwen Hulpvoorhelden.be

Dit artikel delen:
Dokter met telefoon

Drie it-ondernemers hebben op vraag van Vlaamse ziekenhuizen in 48 uur een platform gebouwd dat vrijwilligers matcht met zorginstellingen. Vlamingen die ziekenhuizen en zorgcentra willen helpen in de strijd tegen het coronavirus, kunnen zich in een minuut online registreren via www.hulpvoorhelden.be.

De zorginstellingen kunnen op hun beurt dan meteen de juiste vrijwilligers contacteren via de site. Het ziekenhuisnetwerk vzw Emmaüs maakt al gebruik van de site, koepelorganisatie Zorgnet-Icuro Vlaanderen verspreidt de boodschap ook onder al zijn zorginstellingen. Ook alle andere erkende eerstelijns-zorginstellingen kunnen kosteloos aansluiten.

Ook al zou het coronavirus in ons land zijn piek pas bereiken binnen een tweetal weken, dan nog kunnen ziekenhuizen en zorginstellingen in Vlaanderen vanaf vandaag alle extra hulp van vrijwilligers al gebruiken. De nood is nu al erg hoog. Daarop wil de website inspelen.

Hulpvoorhelden is een initiatief van Hans Seeuws (NCC Group), Tom Vanlerberghe (Enoa) en het Gentse webbureau SumoCoders. Ook het pr-bureau BePublic is betrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-23T11:14:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.