It-ondernemers bouwen Hulpvoorhelden.be

Dit artikel delen:
Dokter met telefoon

Drie it-ondernemers hebben op vraag van Vlaamse ziekenhuizen in 48 uur een platform gebouwd dat vrijwilligers matcht met zorginstellingen. Vlamingen die ziekenhuizen en zorgcentra willen helpen in de strijd tegen het coronavirus, kunnen zich in een minuut online registreren via www.hulpvoorhelden.be.

De zorginstellingen kunnen op hun beurt dan meteen de juiste vrijwilligers contacteren via de site. Het ziekenhuisnetwerk vzw Emmaüs maakt al gebruik van de site, koepelorganisatie Zorgnet-Icuro Vlaanderen verspreidt de boodschap ook onder al zijn zorginstellingen. Ook alle andere erkende eerstelijns-zorginstellingen kunnen kosteloos aansluiten.

Ook al zou het coronavirus in ons land zijn piek pas bereiken binnen een tweetal weken, dan nog kunnen ziekenhuizen en zorginstellingen in Vlaanderen vanaf vandaag alle extra hulp van vrijwilligers al gebruiken. De nood is nu al erg hoog. Daarop wil de website inspelen.

Hulpvoorhelden is een initiatief van Hans Seeuws (NCC Group), Tom Vanlerberghe (Enoa) en het Gentse webbureau SumoCoders. Ook het pr-bureau BePublic is betrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-23T11:14:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.