Cellink neemt medtech-specialist Ginolis over

Dit artikel delen:
Arts met stethoscoop

Het van oorsprong Zweedse Cellink heeft het Finse Ginolis overgenomen voor zeventig miljoen euro. Ginolis maakt robotica-tools voor het automatiseren van diagnoses en workflows van medici en laboranten.

Ginolis werd opgericht in 2010 en heeft zijn hoofdkwartier in het Finse Oulu. In Estland heeft het bedrijf productiefaciliteiten, de verkoopkantoren staan in het VK, de VS en China. Er zijn in totaal zowat negentig mensen werkzaam voor Ginolis. Na de overname zal het huidige management aan de slag blijven en gaat het bedrijf door als een aparte entiteit. Ginolis kon zijn omzet dit jaar meer dan verdubbelen tot achttien miljoen euro. Volgens Cellink schept de overname ook synergiemogelijkheden. 

Ginolis maakt onder meer oplossingen voor bioprinting, waarbij technieken uit het 3d-printen worden ingezet om biologisch materiaal te fabriceren. Dit materiaal is weer in te zetten bij onderzoek naar nieuwe medicijnen. Ook Cellis is actief in dit marktsegment. Daarnaast kan Ginolis ook helpen bij het ontwikkelen van zogeheten point of care-test, onderzoekjes die de patiënt zelf uitvoert en waarvoor geen lab nodig is. Voorbeelden zijn zwangerschapstests, maar ook Covid-sneltests. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-15T11:00:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.