Microsoft levert ai aan farmaceut UCB

Dit artikel delen:

Microsoft heeft een overeenkomst gesloten met de Belgische farmaproducent UCB. Het techbedrijf gaat ai-technologie leveren om medicijnen tegen zenuw- en immuunziekten te ontwikkelen.

UCB en Microsoft zijn geen onbekenden van elkaar. Ze werken al samen aan middelen tegen covid-19. De farmaceut gebruikt daarbij de clouddiensten en ai-technologie van het techconcern. De twee ondernemingen zetten dit partnerschap nu om in een strategische samenwerking.

De bedoeling is om patronen en correlaties te vinden, zodat medicijnen sneller kunnen worden ontwikkeld. Dit moet ook de zoektocht naar sterk gepersonaliseerde geneesmiddelen vergemakkelijken. UCB meldt dat het onderzoek zich in eerste instantie toespitst op medicijnen voor immuunziekten en neurologische aandoeningen.

Nieuwe inzichten

"We hopen beter inzicht te krijgen in wat de reis van een patiënt uniek maakt"

‘We zijn verheugd om samen met Microsoft te werken aan nieuwe inzichten om de aandoening van een patiënt en de achterliggende wetenschap beter te begrijpen en om een betere patiëntervaring mogelijk te maken’, zegt algemeen directeur Jean-Christophe Tellier van UCB. ‘Door de kracht van wetenschappelijke innovatie te versterken met de digitale transformatie, hopen we beter inzicht te krijgen in wat de reis van een patiënt uniek maakt. Zo kunnen we op een duurzame manier gepersonaliseerde en gedifferentieerde medicijnen leveren.’

UCB is een van de grotere Belgische farmabedrijven. Het stelt 7.500 mensen te werk in veertig landen en draait een omzet van bijna vijf miljard euro. De financiële details van de deal met Microsoft worden niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-23T10:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.