Oracle en Oxford pakken Covid-varianten aan

Dit artikel delen:

Oracle en de universiteit van Oxford hebben een cloudplatform gebouwd dat een uniform, gestandaardiseerd systeem biedt voor het analyseren en vergelijken van genoomsequentiedata. Door een snellere identificatie van Covid-19-mutaties is, zo is de gedachte, de uitbraak van zeer besmettelijke, nieuwe varianten in bedwang te houden.

Global Pathogen Analysis System (GPAS) heet het platform dat Oracle en de bollebozen van Oxford voor elkaar hebben gebokst. Het is gebouwd met behulp van Oxfords Scalable Pathogen Pipeline Platform (SP3), Oracle APEX en Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

Onderzoekers gebruiken het systeem om pathogeendata te uploaden, waarna binnen enkele minuten de uitgebreide resultaten binnenstromen. Met toestemming van de gebruiker zijn de resultaten in een beveiligde omgeving te delen met deelnemende laboratoria over de hele wereld.

Door deze data snel deelbaar te maken met medische instellingen krijgen ze waardevolle inzichten over nieuwe opkomende Covid-varianten, nog voordat deze officieel als 'zorgwekkend' zijn aangemerkt.  

Het gebruik van het platform is volledig gratis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-20T11:23:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.