Oracle en Oxford pakken Covid-varianten aan

Dit artikel delen:

Oracle en de universiteit van Oxford hebben een cloudplatform gebouwd dat een uniform, gestandaardiseerd systeem biedt voor het analyseren en vergelijken van genoomsequentiedata. Door een snellere identificatie van Covid-19-mutaties is, zo is de gedachte, de uitbraak van zeer besmettelijke, nieuwe varianten in bedwang te houden.

Global Pathogen Analysis System (GPAS) heet het platform dat Oracle en de bollebozen van Oxford voor elkaar hebben gebokst. Het is gebouwd met behulp van Oxfords Scalable Pathogen Pipeline Platform (SP3), Oracle APEX en Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

Onderzoekers gebruiken het systeem om pathogeendata te uploaden, waarna binnen enkele minuten de uitgebreide resultaten binnenstromen. Met toestemming van de gebruiker zijn de resultaten in een beveiligde omgeving te delen met deelnemende laboratoria over de hele wereld.

Door deze data snel deelbaar te maken met medische instellingen krijgen ze waardevolle inzichten over nieuwe opkomende Covid-varianten, nog voordat deze officieel als 'zorgwekkend' zijn aangemerkt.  

Het gebruik van het platform is volledig gratis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-20T11:23:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.