Wim Van Heesbeke wordt cio Mutual IT

Dit artikel delen:

Wim Van Heesbeke mag als cio de gefuseerde it-departementen van de Onafhankelijke Ziekenfondsen leiden. De intern benoemde entiteit Mutual IT is daarnaast it-leverancier voor de Neutrale Ziekenfondsen en vanaf 2024 ook voor de Liberale Mutualiteiten. Van Heesbeke wordt verantwoordelijk voor Mutual IT, dat zo’n vierhonderd it-medewerkers telt.

Van Heesbeke is al bijna zes jaar cio van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Met de fusie krijgt hij dus een heel wat grotere it-afdeling. Hij is aan de KULeuven afgestudeerd als handelsingenieur met specialisatie  beleidsinformatica en heeft zijn loopbaan grotendeels in de financiële wereld doorgebracht. Zo begon hij in 1993 als it-architect en projectmanager bij Krediet aan de Nijverheid.

Een kleine vier jaar later stapt hij over naar DMR Consulting, later Fujitsu Services waar hij onder andere practice leader PPM was, maar in de lente van 2006 keert hij terug naar de banksector. Deze keer kiest hij voor BNP Paribas Fortis. Na een job in Nederland als programma manager in de ABN Amro-integratie keert hij terug naar België, waar hij, na functies als 'head of IS Finance' en later als 'head of ADM', verantwoordelijk werd voor onder andere it, security,legal en compliance.

In 2015 wordt Van Heesbeke aangetrokken door Sopria Steria, initieel als country manager Nederland en daarna als verantwoordelijke voor het Software Development Center van Sopra Banking Software in Mechelen. Sinds 2017 is hij cio bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Zopas dus benoemd tot cio van Mutual IT, de gefuseerde it-departementen van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-17T12:46:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.