Belfius brengt alarmsysteem Jane onder bij Senso2Me

Dit artikel delen:

Zorgtechbedrijf Senso2Me neemt het filiaal Jane, de leverancier van het gelijknamige personenalarmsysteem, over van Belfius Insurance. De Antwerpse pionier in sensorennetwerken bouwt Jane verder uit met eigen technologie en geavanceerde artificiële intelligentie (ai)-technieken.

Belfius Insurance is de verzekeringspoot van Belfius Bank en Verzekeringen. Jane NV werd in 2019 opgericht als corporate venture door Belfius Insurance en de Boston Consulting Group. Doel was om een oplossing in de markt te zetten die senioren toelaat om langer veilig en zelfstandiger thuis - of in een assistentiewoning of zorginstelling - te blijven wonen. Via de mobiele applicatie Jane worden familie, vrienden en professionele zorgverleners op de hoogte gehouden van het welzijn van de senior en verwittigd in geval zich een afwijking van patroon of incident voordoet.  

Tegen 2027 zal een kwart van de bevolking in België ouder zijn dan 65 jaar. Een groot deel van hen wil zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Thuiszorg wordt daarin steeds belangrijker, technologie de onmisbare schakel. Vanuit die overtuiging heeft Belfius Insurance besloten om de activiteiten van haar filiaal Jane onder te brengen bij Senso2Me. Zo wordt een sterk Belgisch platform gecreëerd met de kennis rond zorg en technologie om te blijven innoveren in de zorgsector, aldud de verzekeraar.    

Senso2Me is geen onbekende in de Belgische zorg. Het in 2015 opgerichte bedrijf stelt al ruim honderdduizend sensoren te hebben draaien bij meer dan honderd Belgische serviceflats en woonzorgcentra. Dat gaat van alarmsignalen wanneer iemand valt of verloren is gelopen, het lokaliseren van personen met zorgvraag binnen en buiten, het realtime monitoren van de kamertemperatuur en medicatiekoelkasten tot het ondersteunen van datagedreven zorgbeleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-29T12:36:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.